Η εταιρεία διακρίθηκε για δύο πρωτοβουλίες που υλοποίησε στον τομέα Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης παιδιών για την Ανακύκλωση Συσκευασιών

Δύο διακρίσεις απέσπασε η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ Α.Ε.) στο φετινό θεσμό των Green Awards 2022, το θεσμό που κάθε χρόνο αναδεικνύει και επιβραβεύει την αριστεία και την καινοτομία εταιρειών που προάγουν την Πράσινη και κυκλική οικονομία. Η τελετή απονομής των Βραβείων πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου, στο Radisson Blu Park Hotel,  παρουσία 150 στελεχών από ένα ευρύ φάσμα επιχειρήσεων. 

Συγκεκριμένα, στην κατηγορία Best Green Communication Service, η ΕΕΑΑ απέσπασε τα Gold & PlatinumAwards για την πλέον πετυχημένη δράση  «Ενημέρωσης & Ευαισθητοποίησης παιδιών για την Ανακύκλωση Συσκευασιών στους Μπλε κάδους - Λουνα Παρκ της Ανακύκλωσης», που υλοποίησε σε συνεργασία με την εταιρεία Butterfly Communication.

Το "ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης" συνιστά ένα καινοτόμο, πρωτότυπο, ψυχαγωγικό και, ταυτόχρονα, εκπαιδευτικό πρόγραμμα που διασκεδάζει και παράλληλα εκπαιδεύει τα παιδιά σχετικά με τα ανακυκλώσιμα υλικά που ανήκουν στον Μπλε Κάδο της Ανακύκλωσης καθώς και την σωστή χρήση του. Οι μασκώτ Μπλε Κάδου και Μπλε Κώδωνα, οι οποίες αποτελούν τους ζωντανούς χαρακτήρες της Ανακύκλωσης προσελκύουν, συνοδεύουν, διασκεδάζουν, συμβουλεύουν και ενθαρρύνουν τα παιδιά να συμμετέχουν στις βιωματικές δραστηριότητες (διαδραστικά παιχνίδια) όπως «κυνήγι χαμένου θησαυρού», «φιδάκι», «ψάρεμα», «μπόουλινγκ», «τσουβαλοδρομίες», «τροχό της ανακύκλωσης», «πάζλ», «κρίκους», «στόχο» κι ένα σωρό άλλα.  Μέσω της συμμετοχής τους στα παιχνίδια αυτά, η μαθητική κοινότητα έχει  την ευκαιρία να εκπαιδευτεί και να μάθει  τις βασικές αρχές της ανακύκλωσης συσκευασιών  και με τον τρόπο αυτό να συνεισφέρει στην προστασία του περιβάλλοντος.  

Ο  Δημήτρης Παπασωτηρίου, Υπεύθυνος Τμήματος Μarketing & OΤΑ της ΕΕΑΑ δήλωσε σχετικά:

«Είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς ένας θεσμός όπως τα Green Awards να αναγνωρίζει την ουσιαστική συνεισφορά της ΕΕΑΑ στην  προστασίας του περιβάλλοντος και την προώθηση της κυκλικής οικονομίας. Για εμάς δεν είναι ένα απλό βραβείο, αλλά η αναγνώριση της συλλογικής προσπάθειας, των επιχειρήσεων και της τοπικής αυτοδιοίκησης, να συμβάλουμε στην ορθή επιμόρφωση των νέων γενιών στην ανακύκλωση συσκευασιών. Ως ΕΕΑΑ δεσμευόμαστε να φέρνουμε συνεχώς στο επίκεντρο της ανακύκλωσης την τοπική κοινωνία, μέσα από δράσεις και πρωτοβουλίες κοινωνικού χαρακτήρα».