Τί είναι η Ανακύκλωση Υλικών Συσκευασίας

Μετά την ανάκτησή τους τα απόβλητα υλικών συσκευασίας οδηγούνται στις εγκαταστάσεις παραγωγής δευτερογενών πρώτων υλών (χαρτί ανακύκλωσης, πλαστικό ανακύκλωσης, μέταλλα και γυαλί). Τα δευτερογενή υλικά χρησιμοποιούνται είτε για τα ίδια προϊόντα από τα οποία προέρχονται είτε για ειδικότερα προϊόντα. Σε κάθε περίπτωση υποκαθιστούν παρθένες πρώτες ύλες.

Παιδιά και Εκπαίδευση

Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην εκπαίδευση και στον ρόλο της στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης από τις μικρές ηλικίες, η ΕΕΑΑ οργανώνει ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα – με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΕΕΑΑ Ι
«Ανακύκλωση Αλλάζοντας Συμπεριφορές»
με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Η ΕΕΑΑ, με την έγκριση των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, υλοποιεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ανακύκλωση στα σχολεία – Αλλάζοντας Συμπεριφορές». Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών Δημοτικών και Γυμνασίων στο θέμα της ανακύκλωσης, τοποθετούνται εντός των σχολείων ειδικά διαμορφωμένοι μπλε κάδοι και παράλληλα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικές παρουσιάσεις, ώστε οι μαθητές να κατανοήσουν την αξία της συμμετοχής τους στην ανακύκλωση συσκευασιών μέσω του μπλε κάδου αλλά και να ενημερωθούν για τα πολλαπλά οφέλη της για την κοινωνία και τους Δήμους.

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα ΕΕΑΑ ΙΙ
«Ανακάλυψε και εσύ την Ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο»
με την έγκριση του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Το πρόγραμμα «Μαθαίνω πώς ανακυκλώνω σωστά στον Μπλε Κάδο», είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και στοχεύει στο να διδάξει στα παιδιά των Δημοτικών Σχολείων τον ορθό τρόπο ανακύκλωσης συσκευασιών μέσω του δικτύου των μπλε κάδων. Το υλικό του προγράμματος αποτελείται από πέντε θεματικές εκπαιδευτικές ενότητες τις οποίες, με τη βοήθεια των αναλυτικών οδηγιών που παρέχονται, μπορεί να αναπτύξει ο εκπαιδευτικός στην τάξη. Ο μπλε κάδος μετατρέπεται σε ήρωα-πρεσβευτή της ανακύκλωσης και με ευχάριστο, δημιουργικό και βιωματικό τρόπο, αποκαλύπτει στα παιδιά τα μυστικά και τα οφέλη της ανακύκλωσης.
Στο πλαίσιο του προγράμματος, αυτά τα εκπαιδευτικά πακέτα στάλθηκαν σε όλα Δημοτικά Σχολεία της χώρας, ενώ έχει διαμορφωθεί και ειδικά σχεδιασμένος ιστότοπος www.mplekas.com όπου ο εκπαιδευτικός μπορεί να βρει το ολοκληρωμένο εκπαιδευτικό και εποπτικό υλικό για την ανακύκλωση συσκευασιών στον μπλε κάδο και τα παιδιά να αξιοποιήσουν υλικό για δημιουργική απασχόληση.

Ανακάλυψε και εσύ πως ανακυκλώνεις σωστά στον μπλε κάδο. Επισκέψου το site του Μπλέκα ή πάρε μια γεύση από τα παρακάτω links:

ekpedefsi01
Mπλε κάδος
ekpedefsi02
Ανακύκλωση
ekpedefsi03
Μαθητές
Δάσκαλοι
Δάσκαλοι

Παιχνίδια για τους μικρούς μας φίλους!

Παίξε μαζί μας δημιουργικά παιχνίδια για να μάθεις πως συμμετέχουμε σωστά στους μπλε κάδους της Ανακύκλωσης Συσκευασιών.

Πιλοτικό πρόγραμμα Ανακύκλωσης Συσκευασιών

ΣΤΑ ΠΡΟΣΚΟΠΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ

Κουτί προτάσεων

Μας ενδιαφέρει να μάθουμε τις προτάσεις και τις ιδέες σας.