Το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης κέρδισε τις εντυπώσεις

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συμμετείχε στη Forward Green, την 1η Διεθνή Έκθεση Κυκλικής Οικονομίας που πραγματοποιήθηκε στο Διεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης μεταξύ 8 και 10 Ιουνίου, 2023.

Πλήθος επιχειρήσεων, θεσμικών φορέων και σχολείων της Βορείου Ελλάδος ήταν ανάμεσα στους επισκέπτες του εντυπωσιακού περιπτέρου της ΕΕΑΑ, επιφάνειας 64 τ.μ. Στελέχη της εταιρείας βρίσκονταν εκεί καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, ενημερώνοντας οργανισμούς και πολίτες για τις εξελίξεις στο χώρο της ανακύκλωσης και τη συνεισφορά της ΕΕΑΑ στην επίτευξη του Εθνικού αποτελέσματος στην ανακύκλωση συσκευασιών. Επιπλέον, οι εκπρόσωποι της εταιρείας παρείχαν συμβουλές στο κοινό για την ένταξη της ανακύκλωσης στον καθημερινό τρόπο ζωής με στόχο την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και την αποκατάσταση της περιβαλλοντικής βιωσιμότητας του πλανήτη.

Στο πλαίσιο του 2oυ Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης Thess Clean-Thess Green, η βραβευμένη πρωτοβουλία «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ Ανακύκλωσης» ήταν εκεί για ναενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους μικρούς επισκέπτες σχετικά με τη φροντίδα και την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος. Μέσω των πρωτότυπων, διαδραστικών και δημιουργικών παιχνιδιών του προγράμματος, περίπου 1.000 μαθητές εκπαιδεύτηκαν στην ανακύκλωση συσκευασιών και εξοικειώθηκαν με τα υλικά που ανακυκλώνονται στον Μπλε Κάδο.

Επιπλέον, η Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και Επικοινωνίας ΟΤΑ της ΕΕΑΑ, Βίκυ Μανανά συμμετείχε σε Εκδήλωση Βράβευσης Σχολείων που πραγματοποιήθηκε, παρέδωσε χρηστικά δώρα σε δύο σχολεία των Δήμων Θεσσαλονίκης και Κορδελιού-Ευόσμου, ενώ τόνισε τη σημασία της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης της εκπαιδευτικής κοινότητας.

Κάνοντας πράξη την περιβαλλοντική ευαισθησία και με το βλέμμα στραμμένο στις νέες γενιές, η ΕΕΑΑ, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση, τις συμβεβλημένες επιχειρήσεις και τους πολίτες, συνεχίζει να θέτει τα θεμέλια προς ένα βιώσιμο μέλλον, συμμετέχοντας και οργανώνοντας μια σειρά από πρωτοβουλίες, προγράμματα και δράσεις που καλλιεργούν μια νέα περιβαλλοντική κουλτούρα και προάγουν μια περιβαλλοντικά υπεύθυνη συμπεριφορά.