Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) υποστήριξε το IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, Greece, τη μεγαλύτερη τριαθλητική διοργάνωση παγκοσμίως που πραγματοποιήθηκε στις 20-22 Οκτωβρίου στη Βουλιαγμένη, καθώς και του IronKids, με στόχο να αναδείξει την ισχυρή σύνδεση μεταξύ ανακύκλωσης και αθλητισμού, τονίζοντας τη δέσμευση της εταιρείας στην προώθηση της αειφορίας και στην καλλιέργεια περιβαλλοντικής συνείδησης.

Η ΕΕΑΑ είχε δυναμική παρουσία στην εκδήλωση μέσω του διαδραστικού περιπτέρου της, και υποστήριξε όλες τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, προσβλέποντας στην ευαισθητοποίηση όλων, μικρών και μεγάλων, για την προστασία των φυσικών πόρων και τη μείωση των αποβλήτων για ένα βιώσιμο και «πράσινο» παρόν, προϋπόθεση για ένα αειφόρο και ασφαλές μέλλον της κοινωνίας μας.

Το Σάββατο 21 Οκτωβρίου, οι νεαροί φίλοι του αθλητισμού είχαν την ευκαιρία να πάρουν μια πρώτη γεύση από την εμπειρία του IRONMAN® 70.3® Vouliagmeni, συμμετέχοντας στο IRONKIDS® Vouliagmeni, με επίσημο υποστηρικτή την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ). Στόχος του ΕΕΑΑ IRONKIDS® Vouliagmeni ήταν να ενθαρρύνει παιδιά ηλικίας 6-12 ετών να εξασκηθούν σε τρεις εναλλακτικές διαδρομές, 400, 800 και 1.200 μέτρων. Παιχνίδια, εκπλήξεις, το Λούνα Παρκ Ανακύκλωσης, οι Μασκότ του Μπλε Κάδου και του Μπλε Κώδωνα βρίσκονταν εκεί για να τους δείξουν πως με μικρές πράξεις, γίνεσαι μεγάλος ήρωας. Η ΕΕΑΑ έχει ως κύριο μέλημα της να στηρίζει πρωτοβουλίες, προγράμματα και δράσεις που συμβάλλουν στην καλλιέργεια μιας περιβαλλοντικά υπεύθυνης συμπεριφοράς σε νεαρές ηλικίες.

Επιπλέον, η ομάδα της ΕΕΑΑ συμμετείχε στο Night Run Vouliagmeni powered by IRONMAN®, την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου, αναδεικνύοντας τη σημασία της σωματικής άσκησης, προωθώντας παράλληλα τη σημασία της ανακύκλωσης. Τέλος, αξίζει να τονιστεί ότι η ΕΕΑΑ συνέβαλε στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της διοργάνωσης, μέσω της διάθεσης εξοπλισμού συλλογής συσκευασιών ανακύκλωσης. Στο πλαίσιο αυτό, ανέλαβε την αποκομιδή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους συμμετέχοντες και τους θεατές. Το αποτέλεσμα αυτής της δράσης ήταν η συλλογή 2,5 τόνων υλικών συσκευασίας, μεταξύ των οποίων περισσότερα από 58.000 τεμάχια πλαστικά μπουκάλια νερού που καταναλώθηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα από τους δρομείς.

Οι διοργανώσεις που ενσωματώνουν το πνεύμα της ομαδικότητας, της επιμονής και της αφοσίωσης, ευθυγραμμίζονται απόλυτα με τις δεσμεύσεις και τις αξίες της ΕΕΑΑ. Η παρουσία της εταιρείας όχι μόνο τόνισε τη σημασία της ανακύκλωσης, αλλά επίσης ανάδειξε την αφοσίωση της στην υποστήριξη πρωτοβουλιών που προωθούν την πράσινη μετάβαση και την κυκλική οικονομία.