12,4 τόνοι υλικών συσκευασίας ανακυκλώθηκαν από τον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο 

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) για 11η συνεχή χρονιά συμμετείχε στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας αποδεικνύοντας την προσήλωσή της στο στόχο της προώθησης της ανακύκλωσης και συνέβαλε στο να αποκτήσει και η φετινή διοργάνωση μία ισχυρή περιβαλλοντική ταυτότητα. 

Η ΕΕΑΑ και τις δύο μέρες διεξαγωγής του Αυθεντικού Μαραθωνίου, το Σάββατο 9 και την Κυριακή 10 Νοεμβρίου, ανέλαβε τη συλλογή και αξιοποίηση των ανακυκλώσιμων υλικών που χρησιμοποιήθηκαν από τους διαγωνιζόμενους δρομείς και τους θεατές. 

Συνολικά η ΕΕΑΑ συνέλεξε πάνω από 12 τόνους ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας κυρίως από χαρτί και πλαστικό PET. Παράλληλα, προμήθευσε τη διοργάνωση με 50 κάδους των 1.100lt που τοποθετήθηκαν στους σταθμούς τροφοδοσίας των αθλητών καθώς επίσης και με 1.000 πλαστικές σακούλες για την απόρριψη των μπουκαλιών ΡΕΤ. 

Η παρουσία της ΕΕΑΑ στον 37ο Αυθεντικό Μαραθώνιο και η μεγάλη ποσότητα ανακυκλώσιμων υλικών συσκευασίας που συνέλεξε, δίνουν το μήνυμα ότι η ανακύκλωση συσκευασιών στους Μπλε Κάδους είναι μια απλή και ταυτόχρονα σημαντική συνήθεια που έχει γίνει πλέον κομμάτι της καθημερινής μας ζωής.