Με «Λούνα Παρκ» και περίπτερο του μπλε κάδου η συμμετοχή της ΕΕΑΑ στο “Χωριό της Ανακύκλωσης” στο Σύνταγμα

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) συμμετέχει δυναμικά στην πρωτοβουλία του ΣΚΑΙ «Το Χωριό της Ανακύκλωσης» που θα πραγματοποιηθεί στο Σύνταγμα την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει τρεις μέρες. Με τη συναρπαστική εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ και με ειδικό ενημερωτικό περίπτερο, το Σύστημα Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών με τους γνωστούς μπλε κάδους θα διαδώσει την ιδέα της Ανακύκλωσης, καλώντας μικρούς και μεγάλους να αγκαλιάσουν τη διαδικασία μέσα από τη συστηματική και ποιοτική τους συμμετοχή.

Συγκεκριμένα, η ΕΕΑΑ θα ταξιδέψει τους μικρούς επισκέπτες της πλατείας Συντάγματαος στον κόσμο της Ανακύκλωσης την Παρασκευή 20 Νοεμβρίου από τις 14.00 έως τις 20.00 με το «ΛΟΥΝΑ ΠΑΡΚ της Ανακύκλωσης». Η ανακύκλωση γίνεται ευχάριστη συνήθεια και διασκεδαστική εμπειρία μέσα από παιχνίδια, όπως το κυνήγι χαμένου θησαυρού, το ψάρεμα, το μπόουλινγκ, τις τσουβαλοδρομίες, τον τροχό της ανακύκλωσης, το φιδάκι, τον κάδο το πάζλ, τους κρίκους, το στόχο και άλλα. Όλοι οι συμμετέχοντες στη δράση κερδίζουν μπαλόνια, τσάντες ανακύκλωσης και μαγνητάκια με το σήμα της Ανακύκλωσης από τους εμψυχωτές. Η διαδραστική ενέργεια στοχεύει στην ενδυνάμωση της ιδέας της Ανακύκλωσης στον μπλε κάδο και την ευαισθητοποίηση της νέας γενιάς για την αξία των ανακυκλώσιμων υλικών.

Σε όλους τους υπόλοιπους –μεγαλύτερους- Αθηναίους η ΕΕΑΑ θα προσφέρει πλούσιο ενημερωτικό υλικό μέσα από την παρουσία της με το περίπτερο του μπλε κάδου ανακύκλωσης στην πλατεία Συντάγματος καθ΄όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων. Εκεί, οι πολίτες θα μπορούν να πληροφορηθούν για τα υλικά που ανακυκλώνονται στο μπλε κάδο, τη διαδικασία και τα οφέλη της ανακύκλωσης, ενώ θα λάβουν ενημερωτικά έντυπα, στα οποία θα περιγράφονται και ειδικές συμβουλές για την πιο «σωστή» και αποτελεσματική ανακύκλωση.

Το περίπτερο της ΕΕΑΑ θα λειτουργεί τις ακόλουθες ημέρες κι ώρες:
Παρασκευή 20/11 10.00 – 20.00
Σάββατο 21/11 10.00 – 18.00
Κυριακή 22/11 10.00 – 15.00

Και βέβαια η ΕΕΑΑ δε θα μπορούσε παρά να αναλάβει και την οργάνωση της ανακύκλωσης στο ίδιο το χωριό της ανακύκλωσης. Οι γνώριμοι μπλε κάδοι θα έχουν τοποθετηθεί σε όλο το χώρο της πλατείας Συντάγματος με στόχο όλες οι συσκευασίες να βρουν το δρόμο τους στο μπλε κάδο και να μην καταλήξουν να γίνουν κοινά σκουπίδια.