Εγκαινιάστηκε το υπερσύγχρονο νέο ΚΔΑΥ της Ε.Ε.Α.Α. στην Ελευσίνα

Η Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης (ΕΕΑΑ) σε συνεργασία με το Δήμο Ελευσίνας πραγματοποίησε σήμερα τα επίσημα εγκαίνια του νέου υπερσύγχρονου Κέντρου Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών (ΚΔΑΥ) στην Ελευσίνα.

Την εργοστασιακή μονάδα εγκαινίασε ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, Σταύρος Καλογιάννης, ενώ ομιλητές ήταν ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Αμπατζόγλου και ο πρόεδρος του Δ.Σ. της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, Λουκάς Κόμης. Παράλληλα, παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Αθανάσιος Μπούρας, ο αντινομάρχης Δυτικής Αττικής Ιωάννης Πομώνης, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Αναστάσιος Νεράντζης, πολλοί εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, καθώς και σχετικοί επιχειρηματικοί φορείς.

Το νέο ΚΔΑΥ βρίσκεται κατά μήκος της Περιφερειακής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, στην περιοχή της Ελευσίνας. Αποτελώντας επένδυση σχεδόν 5 εκατομμυρίων ευρώ, το έργο καλύπτει συνολική έκταση περισσότερων από 2.100 τετραγωνικών μέτρων κι αναπτύχθηκε από την ΕΕΑΑ σε οικόπεδο που της παραχωρήθηκε από το Δήμο Ελευσίνας. Το Κέντρο Διαλογής ξεκίνησε τη δοκιμαστική λειτουργία του στις αρχές του 2009, έχοντας σχεδιαστεί με δυναμικότητα 90 τόνων ανά βάρδια λειτουργίας.

Αριθμώντας 6 στάδια, 4 μηχανικής διαλογής και 2 οπτικού έλεγχου και διαλογής, το εργοστάσιο διαθέτει, τις πιο σύγχρονες λύσεις τεχνολογίας στον τομέα της διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (οπτικούς διαχωριστές, βαλλιστικό και περιστροφικό κόσκινο, μαγνήτες σιδήρων). Κατά τη λειτουργία της μονάδας, πραγματοποιείται η ταξινόμηση και διαχωρισμός των υλικών συσκευασίας, σε επιμέρους κατηγορίες όπως: χαρτί-χαρτόνι συσκευασίας, χαρτί εντύπων, χάρτινες συσκευασίες υγρών, πλαστικές φιάλες (ΡΕΤ, ΗDΡΕ), λοιπά πλαστικά (ΡΡ/PS), πλαστικό φιλμ, γυάλινες φιάλες και δοχεία, συσκευασίες από λευκοσίδηρο και αλουμίνιο.

«Συγχαίρουμε τους μηχανικούς της ΕΕΑΑ για το σχεδιασμό και την τεχνολογία που επέλεξαν, αφού το συγκεκριμένο ΚΔΑΥ θεωρείται το πλέον σύγχρονο της χώρας, αλλά και στο οποίο απασχολούνται 25 εργαζόμενοι της πόλης μας σε περίοδο μάλιστα οικονομικής κρίσης», επισήμανε ο δήμαρχος Ελευσίνας, Γιώργος Αμπατζόγλου. Προσθέτοντας επίσης, «Σε μία εποχή που κανείς δεν θέλει τίποτε, ούτε τα δικά του απόβλητα, η Ελευσίνα για μία ακόμα φορά προσφέρει περιβαλλοντικά φιλική λύση στην ευρύτερη περιοχή».

Ο κύριος Λουκάς Κόμης, πρόεδρος του Δ.Σ της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, τόνισε «Με το 19ο ΚΔΑΥ σε όλη την Ελλάδα και το 4ο στο Λεκανοπέδιο Αττικής, η ΕΕΑΑ ενισχύει σημαντικά τη λειτουργία του Συστήματος των μπλε κάδων σε πανελλαδική κλίμακα, με στόχο την περαιτέρω αύξηση των ποσοτήτων που ανακυκλώνονται ανταποκρινόμενοι στην Εθνική και Κοινοτική πολιτική. Οι προσπάθειές μας θα συνεχιστούν και τα επόμενα έτη».

Tags