Η Ελλάδα της Ανακύκλωσης παίζει, κολυμπά, ταξιδεύει & ενημερώνεται!

Και αυτό το καλοκαίρι η ΕΕΑΑ ταξίδεψε το μήνυμα της ανακύκλωσης σε πολλούς προορισμούς της Ελλάδας. Μικροί και μεγάλοι παίξαμε, ενημερωθήκαμε και μάθαμε μαζί τα οφέλη της Ανακύκλωσης Συσκευασιών.

Οι μπλε κάδοι έγιναν συνώνυμο της διασκέδασης και της ενημέρωσης, καθώς το Λούνα Παρκ της Ανακύκλωσης έγινε πόλος έλξης για χιλιάδες παιδιά Δημοτικού Σχολείου στις πόλεις: Αίγιο, Κιλκίς, Πάτρα, Σέρρες, Γιαννιτσά, Τανάγρα, Ζάκυνθο, Λευκάδα σε δήμους της Αττικής όπως στην Μάνδρα, στον Ωρωπό, στις Αχαρνές, στη Φιλοθέη και στα Καλύβια.

Σε όλες αυτές τις εκδηλώσεις οι μικροί μας φίλοι εξοικειώθηκαν με την ιδέα της Ανακύκλωσης και εκπαιδεύτηκαν για το ποια υλικά ανακυκλώνονται στους μπλε κάδους. Δημοφιλή παιχνίδια όπως στόχος, κρίκοι, κάδος, παζλ, μέμορι, φιδάκι, ψάρεμα, κυνήγι χαμένου θησαυρού, τροχός Ανακύκλωσης, τσουβαλοδρομίες και μπόουλινγκ συνδέθηκαν δημιουργικά με την Ανακύκλωση Συσκευασιών προσφέροντας αδιάκοπη διασκέδαση, συνεργασία και ευγενή άμιλλα. Στο τέλος, δόθηκαν συμβολικά δώρα σε όλους γιατί στην Ανακύκλωση Συσκευασιών δεν υπάρχει κανένας χαμένος.

Εκτός από τους μικρούς μας φίλους η ΕΕΑΑ μετέφερε το μήνυμα της Ανακύκλωσης και με άλλες ενημερωτικές ενέργειες σε δήμους, όπως στην Πεύκη-Λυκόβρυση ή στην Ηλιούπολη, αλλά και σε παραλίες της Αττικής όπως στην Βουλιαγμένη, και στον Σχοινιά. Οι λουόμενοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των ομάδων και συμμετείχαν σε εκπαιδευτικό κουίζ γνώσεων με διαδραστικό & διασκεδαστικό τρόπο προκειμένου να δοκιμάσουν τις γνώσεις τους για το εάν ανακυκλώνουν σωστά τις συσκευασίες τους στον μπλε κάδο. Οι νικητές του κουίζ κέρδισαν χρήσιμα καλοκαιρινά δώρα.

Τέλος, οι μπλε κάδοι δε θα μπορούσαν να λείπουν και από το Φεστιβάλ Ανακύκλωσης που ο Δήμος Αθηναίων πραγματοποίησε από τις 3 έως και τις 6 Ιουνίου 2013 στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Γιατί η Ανακύκλωση είναι πράξη πολιτισμού και εμείς οι Έλληνες συμμετέχουμε ενεργά σε αυτή την πράξη.